Як хімічний елемент хлор був виділений в XVIII столітті, проте його найвідоміша хімічна сполука – куховарська сіль, використовувалася людьми ще в давнину. Ще близько 6000 років тому в країнах Середземномор'я видобували сіль, і широко використовували її в повсякденному житті – навчившись, перш за все, консервувати з її допомогою продукти – рибу, м'ясо, овочі. Використання кам'яної солі описане ще Геродотом; в середні віки алхіміки, проводячи свої досліди, теж отримували хлор, хоча не знали про його властивості; у XIX столітті англійські і французькі хіміки розібралися, що за речовина виділяється при нагріванні мінералу піролюзиту з соляною кислотою, і дали йому назву – хлорин, за його жовто-зеленуватий колір. Пізніше цей елемент стали називати хлором