Де придбати хімічні реактиви

Хімія - наука експериментальна. Проте хімічний експеримент у школах часто не проводять - немає коштів на закупівлю реактивів. А якщо навіть кошти знаходяться, виникає іще одна проблема - реактиви купити ніде. Можливо, у столиці ситуація інша, але якщо ви викладаєте хімію в невеликому містечку, чи навіть у обласному центрі, проблема пошуку реактивів є надзвичайно актуальною.
Можливо, у пригоді стануть інтернет-магазини? Але й з ними все далеко не так просто. Тривалий пошук показав, що купити реактиви для шкільного кабінету хімії в інтернеті майже неможливо. Інтернет-магазини орієнтуються в першу чергу на крупних замовників: промислові підприємства та фірми, а продаж реактивів для шкільних хімічних лабораторій у кількостях кількох десятків грамів їх не цікавить.

Ресурс Українська дидактика пропонує реактиви в наборах по захмарним цінам.
Наприклад, набір №1 С "Кислоти" коштує 375 грн. Добре, скажете ви, хай і 375 грн, кислоти потрібні. Але ж із зрозумілих причин ні хлоридну, ні сірчану кислоту нам не продадуть. Тоді що і в якій кількості входить до цього набору? 200 мл азотної кислоти й 50 мл ортофосфорної. То як вам ціна 375 грн за склянку кислоти?

Цинк потрібен як основний реагент для взаємодії металів з кислотами (не з азотною, і не з ортофосфорною, а з тими самими сірчаною та соляною, які нам не продають, але які нам потрібні для дослідів). Цинк входить до набору №16 ВС "Метали, оксиди" . Вартість цього набору 1050 грн і містить він лише 100 г цинку. Інші чотири найменування з набору: залізо, оксид заліза, оксид міді та алюміній не є такими вже необхідними. Тобто за 100 г цинку нам пропонують заплатити більше 1000 грн?!

Набір хімічних реактивів для кабінету хімії загальноосвітнього навчального закладу коштує 8 623 грн. Це непоганий набір, який містить цитую "повний перелік хімреактивів, що застосовуються в кабінеті хімії для виконання демонстраційних та лабораторних хімічних дослідів протягом навчального року (окрім кислот та перманганату калія). Набір відповідає діючим навчальним планам та програмам з хімії, що затверджені МОН України."


Є лише одна проблема: у мене немає 8 623 грн і, гадаю, ніхто мені таку суму не виділить. Та й не всі реактиви з набору дійсно необхідні. Тому коли знайшла львівську фірму  Сфера Сім була майже щаслива. Біля двох тисяч найменувань продуктів, й фасування більшості починається зі ста грамів. Саме те, що потрібно. І майже все, що потрібно, я там знайшла


Зверніть увагу на ціни: вони цілком прийнятні. Цинк коштує 25 грн за 100 грамів, а не так як в Укрдидактиці 1050 грн за таку ж кількість в наборі. Безумовно, дорогий нітрат срібла. Але цього слід чекати, срібло ж. До речі, Укрдидактика нітрат срібла у свій набір взагалі не включила. Але ж це якісний реактив на хлориди, та й реакцію срібного дзеркала без нього не проведеш, а вона є якісною і на альдегіди, і на глюкозу, та ще й дуже красива.

Відгуки в інтернеті про цю фірму я розглядаю як позитивні. Недоліки, на які вказують покупці - невдале розміщення, неактуальні ціни на сайті, посуд з тріщиною, як на мене свідчать, що це реальні відгуки, а фірма дійсно працює і продає саме те, що в неї замовляють.

На сайті  Zакупівлі бачимо, що дана фірма поставляє реактиви для університетів, коледжів, відділів освіти. Тобто співпрацювати з нею надійно та безпечно.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як створити блог вчителя на Blogger. Перші кроки

Задачі на надлишок і недостачу

Цікаві факти про хлор