Природні джерела вуглеводнів

Коротка характеристика
особливостей вивчення розділу
Розділ «Природні джерела вуглеводнів» завершує формування знань про клас вуглеводнів і вивчається після розгляду загальних понять курсу органічної хімії, характеристики різних груп вуглеводнів. Таким чином стає можливим надати розділу узагальнюючого характеру, повторити пройдений матеріал у нових взаємозв’язках.
В процесі вивчення розділу розглядаються основні принципи хімічного виробництва, технологічні схеми, виробничі процеси.
Даний матеріал знаходиться у тісних взаємозв’язках з курсом географії, теми: «Корисні копалини України», «Хімічна промисловість України», «Паливно-енергетичний комплекс України», «Світові природні ресурси», та з курсом біології, тема «Історія розвитку органічного світу».
Зміст розділу має значний виховний потенціал, дає можливість здійснювати патріотичне, екологічне виховання, формувати бережне ставлення до природних багатств.
Розділ характеризується насиченістю матеріалу, новим ракурсом при розгляді багатьох понять і процесів. В той же час це – одна з найбільш актуальних тем сучасної хімії у зв’язку з загостренням у світі та в Україні сировинної, енергетичної та екологічної проблем.
До даного розділу є гарний підбір колекцій вуглеводневої сировини, достатньо науково-популярної літератури, значна кількість інформації в мережі Інтернет, на основі якої студенти можуть підготувати виступ, повідомлення, реферат чи електронну слайдові презентацію, що дозволить продовжити формування вміння працювати з різними джерелами інформації: геологічними словниками, енциклопедіями, картами, схемами, додатковою літературою, мережею Інтернет.
Таким чином метою вивчення теми є не лише отримання студентами знань та вмінь, але й набуття життєвої, професійної, комунікативної, самоосвітної та інформаційної компетентностей.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як створити блог вчителя на Blogger. Перші кроки

Задачі на надлишок і недостачу

Цікаві факти про хлор