Білки, або протеїни, - це високомолекулярні біополімери, мономерами яких є залишки амінокислот. Назва "білки" пов' язана зі здатністю багатьох білків біліти при нагріванні.
Блог – один із найбільш популярних типів сайтів. Він використовується для публікації новин, які будуть відображатися у хронологічному порядку. Раніше блоги створювалися для того, щоб поділитися своїми думками з аудиторією стосовно якихось питань. Зараз поняття блогу отримало більш широкий сенс. Нерідко такі сайти схожі на тематичні енциклопедії. На них розміщують статті з певного напрямку. Можливість залишати коментарі нікуди не поділася, але люди йдуть на них не стільки заради розмов, скільки за професійно поданою інформацією, за знаннями.
Якщо в умові наведено дані про обидві речовини, що вступили в реакцію, визначаємо кількість речовини кожної з них, за рівнянням реакції визначаємо, яка з речовин у надлишку, а розв’язання ведемо по тій, яка повністю прореагує.
Як хімічний елемент хлор був виділений в XVIII столітті, проте його найвідоміша хімічна сполука – куховарська сіль, використовувалася людьми ще в давнину. Ще близько 6000 років тому в країнах Середземномор'я видобували сіль, і широко використовували її в повсякденному житті – навчившись, перш за все, консервувати з її допомогою продукти – рибу, м'ясо, овочі. Використання кам'яної солі описане ще Геродотом; в середні віки алхіміки, проводячи свої досліди, теж отримували хлор, хоча не знали про його властивості; у XIX столітті англійські і французькі хіміки розібралися, що за речовина виділяється при нагріванні мінералу піролюзиту з соляною кислотою, і дали йому назву – хлорин, за його жовто-зеленуватий колір. Пізніше цей елемент стали називати хлором